Celosvětově jeden z nejoblíbenějších koláčů je ve své podstatě velmi jednoduchý. Ale platí, že čím jednodušší recept, tím více záleží na každém detailu, aby byl celek dokonalý. Vyzkoušejte můj recept, výsledek bude stát za to!
250g sušenek lotus (nadrcené najemno)
70g rozpuštěného másla
700g sýru Philadelphia
200g moučkového cukru
260g žloutků
4x vejce
Šťáva a kúra ze dvou bio citron
Smícháme sušenky s máslem, dáme do formičky, udusáme a dáme péct na 4-5 min na 200 st.
Philadelphii, cukr, žloutky, vejce, šťávu a kůru z bio citronu dáme do jedné nádoby a tyčovým mixerem rozmixujeme do hladka.
Vzniklou směs nalijeme do formiček s upečenými sušenkami a dáme do trouby na 90 st. na 50 min.
Necháme v lednici vychladnout. Zbývá jen vyndat s formiček a podávat s oblíbeným ovocem či ovocnou omáčkou.
Tento skvělý Cheesecake máme i v Restaurantu Ungelt. Po obědě, večeři nebo i jen tak přijde určitě vhod 🙂
Petr John, šéfkuchař.